Durva! Fogadni mernèk, hogy ennyit magyar ember még soha sehol nem fizetett a Balatonon, mint amennyit a szegény férjem tegnap. A blokkot nézzétek:

Durva! Fogadni mernèk, hogy ennyit magyar ember még soha sehol nem fizetett a Balatonon, mint amennyit a szegény férjem tegnap. A blokkot nézzétek:

A balatoni nyaralás sokkjai – egy apa megrázó élménye

Évről évre visszatérek a Balatonhoz, mert számomra ez a hely mindig is különleges volt. A családommal, három gyerekkel, idén is úgy döntöttünk, hogy itt töltjük a nyaralásunkat. Külföldi utazás most szóba sem jöhetett, hiszen a kisebb gyerekekkel nehezebb lenne messzebbre menni. De nem is bántuk, hiszen a Balaton mindig is közel állt hozzánk.

Tisztában voltunk azzal, hogy a szállásárak az egekbe szöktek, de erre felkészültünk. Miután elfoglaltuk a szállást, lementünk a strandra, hogy élvezzük a napot. A nagy játék és napozás közben megéheztünk, ezért elindultunk körülnézni a büféknél. Végül a hekk mellett döntöttünk – két nagy, egy közepes és két kicsi hekket rendeltünk, mellé kenyeret, kovászos uborkát és sült krumplit is kértünk.

Amikor eljött az idő, hogy átvegyem az ételt, már akkor valami rossz érzés fogott el. Az öt hekk, amit kaptunk, hatalmas volt, jóval nagyobb, mint amire számítottam. De az igazi sokk akkor ért, amikor a pultnál bemondták a végösszeget: 46 ezer forint. Komolyan mondom, egy pillanatra levegőt sem kaptam.

Próbáltam megérteni, mi történik, de a pultos lány csak forgatta a szemét, és rám nézett, mintha én lennék a hibás. „Kicsit sok, nem?” – kérdeztem bátortalanul. Ő mutatta a blokkot, és sajnos minden stimmelt. Nem volt mit tenni, kifizettem a számlát, de mivel ennyi pénz nem volt nálam, vissza kellett mennem a szállásra, hogy összeszedjem a szükséges összeget.

Az út visszafelé hosszúnak tűnt, és egy tétel különösen bosszantott: 1500 forintot kértek el néhány darab kovászos uborkáért! Vérlázító! Persze az étel kifogástalan volt, de ennek ellenére eldöntöttük, hogy nem térünk vissza többet arra a helyre.

Az első napi majdnem 50 ezer forintos kiadás alaposan megrázott minket. Bár találtunk olcsóbb alternatívákat, mint a lángos vagy a szendvics a cukrászdában, és még főztünk is a szálláson, ez az első napi tapasztalat elrontotta a hangulatunkat. Nem hiszem el, hogy ilyen árakat kell fizetni egy egyszerű strandolás közben a Balatonnál. Az élmény, amit a Balaton nyújt, mindig különleges marad, de most komolyan elgondolkodtam azon, hogy érdemes-e ennyit fizetni érte.

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(