Emlékeztek még? Ezeken a helyeken vásároltunk a ’70-es, ’80-as években

Napjainkban az üzletek szinte mindent egy kattintással elérhetővé tesznek, már el sem kell hagyni az otthonunkat ahhoz, hogy megejtsük a heti nagybevásárlást. Mindezzel együtt eltűnt az az időszak is, amikor a kisboltoknak, közérteknek még lelke volt. Az eladó név szerint ismerte az ott vásárlókat, és sosem sajnált néhány kedves szót váltani az üzletbe belépőkkel. A szívélyes fogadtatás után segítőkészen állt a rendelkezésünkre, így nyugodtan tudtunk válogatni a minőségi élelmiszerek és egyéb árucikkek között. Idézzük fel néhány képpel, hogy milyen is volt az 1970-es, ’80-as években a magyar kisboltok hangulata.

Az 1970-es években a panelházak között mindenféle szolgáltatást megtalálhattunk, amire csak szükségünk volt: élelmiszerboltok, fodrászatok, pékségek és egyéb üzletek várták a környéken lakókat. (Fotó: Fortepan.hu)

 

1972-ben a hentes kínálata szinte végeláthatatlannak tűnt: ízletes sonkák, kolbászok, szalonnák és különféle húsok sorakoztak a pultban. (Fotó: Fortepan.hu)

 

1976-ban, a pékségben az eladó szívélyesen csomagolta el a kívánt árucikket. A finom pékáruk illata belengte az egész üzlethelyiséget. (Fotó: Fortepan.hu)

 

1987-ben a Teréz körúton a pékségben 1 kg házi kenyér csupán 13 forintba került! (Fotó: Fortepan.hu)

 

A gyerekek szívesen segítettek a bevásárlásban az édesanyjuknak a közértben, 1981-ben. (Fotó: Fortepan.hu)

 

A kínálat már 1970-ben is szélesnek számított. (Fotó: Fortepan.hu)

 

Az Isolabella közért kirakata 1972-ben a József körúton széles választékkal várta az oda látogatókat. (Fotó: Fortepan.hu)
Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(