A fiú barátságot kötött egy hajléktalannal, aki egy idő után eltűnt. Évekkel később a fiúnak meglepő találkozása volt valakivel…

A modern, gyorsan változó világban gyakran elveszünk a mindennapi gondok és teendők között, és kevés figyelmet fordítunk arra, hogy mások problémáira is odafigyeljünk. Azonban amikor mégis képesek vagyunk erre, hatalmas változást hozhatunk mások életében.

Az alábbi történet egy példája annak, hogy egy kis figyelem és segítség milyen nagy hatással lehet valakinek az életére. Egy 16 éves fiú minden nap ugyanazon az útvonalon járt iskolába, és bár saját maga sem rendelkezett túl sok pénzzel, mindig adott néhány aprópénzt egy hajléktalan koldusnak, hogy az tudjon venni magának ételt.

Kezdetben a koldus visszautasította az adományt, hiszen rájött, hogy egy tizenéves fiúnak nincs olyan sok pénze, de végül elfogadta a segítséget. Ahogy teltek a napok, beszélgetni kezdtek, és a fiú megtudta, hogy a koldus neve Iván. Így barátság alakult ki közöttük ebben a különleges helyzetben.

Azonban egy nap Iván egyszerűen eltűnt, és a fiú többé nem látta őt.

Az idő múlásával a fiú felnőtté vált, és már egy irodában dolgozott, amikor egy nap az utcán egy öltönyös férfi állította meg. „Nem ismersz meg?” – kérdezte tőle. Eleinte nem tudta, hogy ki lehet, de ahogy nézett rá, kezdett emlékezni az arcára. Ivánra, az egykori hajléktalan barátjára. Nagyon meglepődött és örült annak, hogy újra találkozott vele. Az öltönyös férfi elmesélte, hogy a fiú segítsége és figyelme sok évvel korábban segített neki újra talpra állni, és erkölcsi támogatást adott számára. Ez lehetővé tette számára, hogy munkát találjon és pszichológushoz forduljon, hogy rendbe tegye az életét. Azóta már újra normális életet tud élni.

Ez a történet jól mutatja, hogy mennyire fontos odafigyelnünk másokra és segítséget nyújtanunk, amikor csak tudunk. És te mikor segítettél utoljára valakinek, aki rászorult?

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(