Dédmamám titkos praktikái, amitől roskadozik az uborkától a kertünk – íme a család trükkje:

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor otthon termeljük meg az ínycsiklandóan finom és csodálatosan szép zöldségeket és gyümölcsöket. Természetesen az a legideálisabb, ha bőséges termést hoznak a növényeink, és büszkén tekinthetünk rájuk.

Az alábbiakban olyan kis trükköket olvashatsz, amelyek segítenek abban, hogy az uborkatermesztésed a lehető legbőségesebb legyen: először is, a növénynek függőleges támogatásra van szüksége ahhoz, hogy kúszni tudjon, másodsorban pedig rengeteg napsütésre és vízre van szüksége a bőséges termés érdekében.

De még a legnagyobb gondoskodás sem ér semmit, ha az uborka kártevők prédájává válik. Az alábbiakban azonban néhány módszert mutatunk, amelyek segítenek megvédeni a növényeidet, és a termés valóban bőséges lesz:

Keverj össze 2 liter savót egy vödör vízzel, majd adj hozzá 150 gramm cukrot. Ez a keverék kiváló az uborka és a paradicsom öntözésére. A családunk már régóta alkalmazza ezt a módszert, és nagyon bevált!

Másik hatékony technika az, amikor egy szelet kenyeret teszel egy vízzel teli gödörbe, és hagyod, hogy egész éjszaka ázzon benne. Reggel leszűröd a vizet, hozzáadsz egy kis flakon jódot, majd ezzel az oldattal öntözöd az uborkát. A keveréket hűvös helyen tárold, és kéthetente használd az uborka öntözésére, ami így bőséges termést hoz majd őszig.

Harmadik módszerként, egy vödör vízhez adj hozzá 20 gramm szappant és 30 csepp jódot. Amikor az uborka már néhány levelet hozott, 10 naponta ezzel az oldattal öntözd meg, és a kártevők nem fognak támadni, így igazán bőséges termést hoz majd!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani a barátaiddal, hogy ők is kipróbálhassák!

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(