A férfi feleségül vette élete szerelmét, öt nappal később már a temetését kellett megszerveznie

Vannak élettörténetek, melyek regénybe illően, mély nyomot hagynak az emberek lelkében. Igazi love storyk, melyek bár a szerelem erejét bizonyítják, mégsem végződnek boldog beteljesüléssel. Dave és Michelle középiskolás koruktól szerették egymást. Hosszú, boldog életet terveztek együtt. Végül összeházasodtak, de örömüket egy szörnyű hír árnyékolta be: a feleségnek csak napjai maradtak hátra…

A 35 éves Dave McLoughlin és a 33 éves Michelle Crowe még tizenéves korukban ismerkedtek meg. Mindketten az írországi Tipperaryból származnak, 2004-ben találkoztak, és azóta elválaszthatatlanok voltak. A férfi 2016-ban kérte meg a barátnője kezét, és elkezdték tervezni a tökéletes esküvőt.

Már korábban összeköltöztek, családot alapítottak, és a menyegzővel szerették volna megkoronázni a boldogságukat, a dolgok azonban nem úgy alakultak, ahogy remélték. Dave édesanyja ugyanis elhunyt, röviddel azután pedig Michelle szülei is meghaltak, ezért el kellett halasztaniuk az esküvőt.

A férfi feleségül vette élete szerelmét, öt nappal később már a temetését kellett megszerveznie
Fotó: Michelle Crowe/Dave Mc Loughlin/Facebook

2022-ben ismét hozzáláttak a szervezéshez, miközben világra jött a második gyerekük. A terveiket a sors azonban ismét keresztülhúzta: néhány hónappal a szülés után kiderült, Michelle gyógyíthatatlan betegséggel küzd. Az édesanya méretes csomót fedezett fel a mellében, a vizsgálatok pedig alátámasztották, Michelle-nek mellrákja van.

Dave teljesen összetört a szörnyű hír hallatán, miközben a nő bizakodva vetette bele magát a kemoterápiába. Hitt abban, hogy a kezelés megmenti az életét. Csakhogy a kemó nem vált be, így a masztektómiától várta a csodát. A beavatkozás gond nélkül zajlott, és az orvosok is pozitívan ítélték meg az állapotát. Az egybekelés lehetősége és a fényes közös jövő ismét felvillant a szemük előtt. De a betegség újra közbeszólt.

Pár héttel a masztektómia után, Michelle súlyos gyomorfájdalomra panaszkodott. Ismét orvoshoz ment, és újabb vizsgálatokat végeztek rajta, melyekből kiderült a legrosszabb: a rák átterjedt a májára.

A diagnózist követően a nő állapota egyre romlott, bár igyekezett a dolgok jó oldalát nézni, és mindvégig bízott a felépülésében. Michelle végül állandó kórházi ellátásra szorult, annyira legyengült. Így az az álmuk, hogy összeházasodnak, végleg szertefoszlott.

A férfi feleségül vette élete szerelmét, öt nappal később már a temetését kellett megszerveznie
Fotó: Michelle Crowe/Dave Mc Loughlin/Facebook

A nővér azonban, aki Michelle-t ápolta, remek ötlettel állt elő: megkereste Dave-t, és megkérdezte, nem gondolná-e meg, hogy a kórház területén házasodjon össze szerelmével.

A férfi habozás nélkül mondott igent, és rögtön a tettek mezejére lépett, a személyzet pedig mindenben a segítségére volt. A kórházi szobát és a kápolnát fénygirlandokkal tették ünnepélyesebbé: a szerelmesek végre hivatalosan is egymáséi lehettek.

A vendégek a kórház kápolnájában gyűltek össze, ahová Michelle a saját lábán sétált be. Bár szemmel láthatóan küzdött az életéért, ragaszkodott hozzá, hogy ezt a kérését még teljesítsék. 2023 március 20-án Dave és Michelle valóra váltották az álmukat. Tény, hogy nem ilyen formában képzelték el az esküvőjüket, de így is sikerült a legjobbat kihozniuk életük legfontosabb napjából.

A betegség eközben egyre többet vett el Michelle erejéből, és már semmilyen eszközt nem tudtak bevetni ellene. Nem volt több lehetőség a kezelésre. Az újdonsült feleség végül 5 nappal később, március 25-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Dave, aki az esküvője után alig egy héttel már meg is özvegyült, teljesen összeomlott.

A férfi feleségül vette élete szerelmét, öt nappal később már a temetését kellett megszerveznie
Fotó: Michelle Crowe/Dave Mc Loughlin/Facebook

„Michelle kedvenc elfoglaltsága az volt, hogy a kertben a tűzrakóhelynél ült, és a hajnali órákig hallgatta a dalokat. Azóta nem hallgattam egy dalt sem. Imádta a zenét. A gyerekeinket mindennél jobban szerette” – fogalmazott a megtört férfi, akinek pokolian hiányzik a felesége.

Hozzátette, 16 éves kora óta ismerte Michelle-t, a fél életét mellette élte le, nélküle pedig már semmi értelme. „A fájdalom egyre rosszabb és rosszabb. Az autóban ülök, és a kezemet nyújtom érte, és kávéért kiáltok. Soha senkire nem fogok ugyanúgy nézni. Ő egy volt a millióból. A fiúk miatt vagyok itt” – vallotta őszintén.

A nő halála az egész közösséget megrendítette. A város lakói összegyűltek a virrasztásra, és rózsaszínbe öltözve álltak ki a mellrák elleni küzdelemért. Dave jelenleg az özvegy apuka szerepét próbálja a legjobb tudása szerint teljesíteni, miközben felesége emlékét kincsként őrzi a szívében.

„Ő volt a legboldogabb ember, akivel valaha is találkoztál” – fogalmazott, és ezt az örökséget szándékozik átadni a gyermekeinek is.

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(