Ennél finomabb nincs: Ecetes sültkrumpli, egyszerre ropogós és pikáns!

A ropogós aranyszínű krumpli egyike azon klasszikus ételeknek, amelyek szinte mindenki imád. A tökéletes sültkrumpli titkát sokan nem tudják ez pedig nem más mint az ecet!  Igen, a titok magában az ecetben rejlik! Az ecet kulcsfontosságú összetevő, amely az egyszerű hasábburgonyát ropogóssá, de belül krémessé varázsolja, és még egy kis pikáns ízt is ad neki! 

Recept: Ropogós ecetes krumpli

Hozzávalók:

  • 4 nagy burgonya, meghámozva és felvágva
  • 6 evőkanál almaecet vagy fehér borecet (5%-os) 
  • 2 evőkanál étolaj (lehetőleg napraforgóolaj)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Választható: fűszerek (fokhagymapor, paprika, füstölt paprika stb.) 

Elkészítés:

  1. Előáztassa a burgonyát:  Egy nagy tálba helyezze a burgonyarudakat, fedje le hideg vízzel. Adjuk hozzá az ecetet és jól keverjük össze. Hagyja a burgonyát ebben az oldatban legalább 30 percig, de legfeljebb egy óráig állni. Ez a lépés segít eltávolítani a felesleges keményítőt, és ropogós külső textúrát ad a burgonyának.
  2. Az olaj előmelegítése:  Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy serpenyőben közepesen magas lángon. 
  3. Szárítsa meg és fűszerezze a burgonyát:  Miután a burgonyát az ecetes oldatba áztatta, csepegtesse le, és konyharuhával jól szárítsa meg. Ezután helyezze át őket egy tiszta, száraz tálba. Adjunk hozzá egy kevés olajat és a kedvenc fűszereinket, majd jól keverjük össze, hogy egyenletesen bevonják. Fontos! Ne tegyük be a sültkrumplit a forró olajba, úgy hogy előtte nem olajoztuk be! 
  4. A burgonya sütése:  Adja hozzá a burgonyát az előmelegített serpenyőbe, ügyelve arra, hogy ne legyenek egymáson. Körülbelül 7-12 percig sütjük őket, időnként megforgatva amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
  5. Lecsepegtetjük és tálaljuk:  A krumplit papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat. Ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és melegen tálaljuk kedvenc szósszal.

Ezzel az egyszerű és finom módszerrel a hagyományos hasábburgonyát igazi ropogós és finom finomsággá varázsolja. Jó étvágyat kívánunk! 

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(