Még örült fia érettségijének, aztán örökre behunyta szemeit a legszebb magyar színésznő..

Még örült fia érettségijének, aztán örökre behunyta szemeit a legszebb magyar színésznő..

Az Abigélben olyan fantasztikusat alakított, hogy sokan azt hitték direkt rá írták a szerepet.

Szabó Magda Abigél című regényéből Zsurzs Éva rendezett tévéfilm sorozatot. A főszerep pedig Szerencsi Évára talált. A színésznő 26 évesen játszhatta el a középiskolás Ginát. Minden rezdülését elhittük Évának. Belebújt Vitay Georgina szerepébe és az életre kelt. A gyönyörű Szerencsi Évát a filmsorozat után megtalálták a nívós színpadi szerepek.

1971 és 2002 között 18 tévéfilmben játszhatott. Boldog volt, amikor fia Imre sikeresen leérettségizett, ám nem sokkal utána a betegség legyőzte a színésznőt. Szerencsi Éva 52 évesen hunyt el. Halálának 20. évfordulóján szomorúan emlékezünk a csodálatos színésznőre.

Végtelenül szeretetreméltó és jó jellem volt Szerencsi Éva és soha nem hallottam panaszkodni, akkor sem, amikor szerepek híján volt – állítja Csiszár Imre.

A mellőzöttség sokszor anyagi gondokat jelentett a fiatalon elkényeztetett, címlapokon mutogatott gyönyörű színésznőnek. „A film már csak ilyen” – állapította meg Csiszár a gyorsan jött, majd tovatűnt sikerről.

Aztán beteg lett.

Élete utolsó éveiben tüdőrákkal küzdött, a betegséget sokáig titokban tartotta, méltósággal viselte és bízott a gyógyulásban. Szakácsi Sándorral való válása után harminchárom évesen lett anya, később úgy nyilatkozott: „Annyira vágytam az anyaságra, hogy belehajszoltam magam ebbe a kapcsolatba”. Élete utolsó éveiben ismét megtalálta a boldogság és férjhez ment, de a halálos betegséget nem tudta legyőzni.

2004 szeptemberében győzte le a betegség. 52 éves volt.

Nyugodjon békében! Emlékét őrizzük!

 

 

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(