Legfinomabb házi kenyér este bedagasztom, reggel pedig már süthető is. A család azt se várja meg, hogy kihűljön már eszik is!

Legfinomabb házi kenyér: Este bedagasztom, reggel pedig már süthető is! A család azt se várja meg, hogy kihűljön, már eszik is!

Ha valaha is szeretnél otthon friss, ropogós kenyeret készíteni, de nem akarsz órákig gyúrni, akkor ez a recept tökéletes számodra! Egy egyszerű és kényelmes megoldás, amit este előkészíthetsz, reggel pedig már sütheted is – a család imádni fogja!

Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt (T 650)
  • 1,5 csésze langyos víz
  • 1/2 teáskanál szárított élesztő
  • 1,5 teáskanál só

Ízlés szerint adható hozzá:

  • Szezámmag, lenmag vagy napraforgómag
  • Durva só
  • Őrölt kömény

Elkészítés:

  1. Keverd össze a száraz hozzávalókat: Egy nagy tálba öntsd a lisztet, az élesztőt és a sót, majd keverd jól össze.
  2. Add hozzá a vizet: Öntsd a langyos vizet a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg lágy tésztát nem kapsz. Ne aggódj, ha kicsit ragacsos, pont így lesz tökéletes!
  3. Pihentesd a tésztát: Fedd le a tálat fóliával, és hagyd a tésztát 12 órán át pihenni. A legjobb, ha este készíted elő, így reggel már készen áll a sütésre.

Sütés:

  1. Melegítsd elő a sütőt: Kapcsold be a sütőt 230 fokra, és tegyél be egy fedeles jénait vagy öntöttvas edényt, hogy az is felmelegedjen.
  2. Süsd meg a kenyeret: Óvatosan helyezd a megkelt tésztát egy sütőpapírral bélelt, forró edénybe. Fedd le, és süsd 30 percig.
  3. Adj neki ropogós kérget: Az utolsó 10-15 percben vedd le a fedőt, és süsd addig, amíg a kenyér szép aranybarna nem lesz, ropogós héjjal.

Tökéletes reggelire!

Reggel, amikor a kenyér kisül, az illata az egész házat belengi. A család biztosan nem fogja megvárni, hogy kihűljön, már forrón is falatozni fogják!

Jó étvágyat!

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(