A kisfiú odasétált a kasszáshoz és a fülébe súgta: „Tegyél úgy, mintha az anyukám lennél” – döbbenetes volt az oka!

Egy 10 éves kisfiú hazafelé tartott az iskolából, amikor észrevette, hogy egy idegen nő követi. A nő egyre közelebb lépett hozzá, próbálta szóval tartani, és meggyőzni, hogy vele menjen. A helyzet egyre furcsábbá vált, de a fiú jól emlékezett a szülei tanácsára: soha ne álljon szóba idegenekkel, és ne menjen velük sehová.

Ahogy a nő egyre inkább próbálta elcsalni, a fiú villámgyorsan gondolkodott. Tudta, hogy valamit tennie kell, mielőtt a helyzet veszélyessé válik. Megpillantott egy ismerős kisboltot, és úgy döntött, ott keres menedéket. Bement az üzletbe, és azonnal a pénztároshoz sietett, aki a bolt végében állt. Az izgatott fiú odasúgta neki: „Kérlek, tegyél úgy, mintha az anyukám lennél, valaki követ!”

Sammy Green, aki Pennsylvania állambeli Pottstownban él, ezzel a lépéssel megmenthette magát. A 17 éves pénztáros, Hannah, aki épp akkor dolgozott a boltban, gyorsan kapcsolt. Bezárta az ajtót, hogy az idegen nő ne jöhessen be, majd biztonságban tartotta Sammyt, amíg a rendőrség megérkezett. A nőt később letartóztatták, és kiderült, hogy mentális problémákkal küzd. A fiú helyes döntése és Hannah gyors reakciója megakadályozott egy esetleges tragédiát.

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(