Megkértem egy roma burkolót, hogy újítsa fel a 3m²-es fürdőszobámat! Nézzétek mit művelt ez a férfi:

Az ember néha évtizedeken át halogatja a dolgokat. Én már több mint tíz éve tervezem, hogy felújítom a fürdőszobámat. Annyi mindent megéltem azóta – a gyerekek iskoláztatása, váratlan kiadások, és persze a mindennapi élet apró-cseprő gondjai miatt mindig volt valami, ami fontosabb volt a fürdőszobánál. De az évek során egyre inkább szégyelltem, hogy milyen állapotban van. A csempe megrepedt, a festék mállott, a vízvezetékek recsegtek – mintha a fürdőszoba is elöregedett volna velem.

Aztán úgy döntöttem: most vagy soha! Elhatároztam, hogy megvalósítom az álmot, amit olyan régóta dédelgetek. Szerény költségvetésem volt, és nem akartam, hogy a felújítás miatt eladósodjak, ezért egy barátom ajánlására megkerestem egy roma burkolót, akiről azt mondták, igazi tehetség.

A nagy nap

Amikor először megérkezett, kicsit tartottam tőle. Tudjátok, az ember már csak ilyen, ha hosszú évek vágya áll a küszöbén, minden apró döntésen aggódik. Vajon megértjük-e egymást? Vajon tényleg olyan ügyes, mint mondják?

De az első perctől kezdve megnyugtatott. Amint belépett a fürdőszobámba, azonnal ráérzett, mit szeretnék. Átnézte a helyiséget, figyelmesen hallgatta az elképzeléseimet, és olyan javaslatokat tett, amikre én soha nem gondoltam volna. Kiderült, hogy nemcsak burkoló, hanem igazi mesterember, aki úgy dolgozik, mintha a saját otthonát újítaná fel.

A varázslat elkezdődik

A következő hetekben a fürdőszobám igazi átalakuláson ment keresztül. Reggelente, amikor megláttam a burkolót a munkásruháiban, szinte éreztem, hogy valami különleges készül. Minden apró részletre figyelt. A csempe tökéletesen illeszkedett, a színek harmóniában voltak, még az olyan apróságokra is ügyelt, mint a zuhanyrózsa elhelyezése, hogy kényelmes legyen a használata. Láttam rajta, hogy szenvedéllyel végzi a munkáját.

A legnagyobb meglepetés akkor ért, amikor egy nap azt mondta: „Áthoztam pár ötletet a mosógép és a szekrény elrendezéséhez, hogy több hely maradjon.” Mintha olvasott volna a gondolataimban. És ami a legjobb – mindezt egy olyan áron, amit meg tudtam engedni magamnak. Nem kérte, hogy vegyek drága anyagokat, és minden fillérrel elszámolt.

Az eredmény

Amikor a felújítás végül elkészült, egyszerűen nem hittem a szememnek. Mintha egy teljesen más fürdőszoba lenne. A régi, elavult helyiség helyett egy modern, elegáns tér várt rám. Az egész fürdőszoba ragyogott, és már nem szégyelltem megmutatni a barátaimnak, amikor átjöttek látogatóba.

Minden egyes nap, amikor belépek ebbe a kis helyiségbe, eszembe jut, hogy mennyire megérte várni. Ez az egyszerű, de lélekkel teli munka igazi ajándék volt számomra. Egy olyan burkolótól kaptam, aki nem csak a pénzéért dolgozott, hanem azért, hogy örömöt okozzon másoknak.

Most, ha bárki kérdezi tőlem, hogyan sikerült ennyire jól a felújítás, csak mosolygok, és azt mondom: „Megkértem egy roma burkolót, hogy újítsa fel a fürdőmet, és életre keltette az álmaimat.”

Végezetül

Néha érdemes várni a dolgokra. És néha éppen azok a szakemberek hozzák el az igazi változást az életünkbe, akiktől a legkevésbé várnánk. Köszönök minden megosztást! 

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(