Nektek is volt otthon ilyen higanyos lázmérő? Ki emlékszik még rá? Figyeljétek ennyi év után MILYEN DÖBBENETES dolog derült ki róla!!

Nektek is volt otthon ilyen higanyos lázmérő? Ki emlékszik még rá? Figyeljétek ennyi év után MILYEN DÖBBENETES dolog derült ki róla!!

A régi, jól bevált higanyos lázmérőben soha nem kellett csalódni. Nem volt, ami elromoljon rajta, hiszen nem elemmel működött. Igaz, nem adott hangjelzést, így az órát figyelni kellett, különben könnyen elfelejtettük, hogy még bent van.

Gyerekkoromból emlékszem, hogy mindig vissza kellett tenni a műanyag tokjába, nehogy megsérüljön az üveg, mert ha eltört, kifolyt belőle a higany, ami mérgező volt, így nagyon óvatosak voltunk vele. Gyakran reméltem, hogy a higanyszál jó magasra kússzon fel, mert az azt jelentette, hogy otthon maradhatok, és nem kell iskolába mennem.

Bár már nem lehet ilyet venni, mi még mindig ezt használjuk otthon, mert ebben bízunk a leginkább. Persze, használat előtt alaposan le kell rázni, ami néha annyira megerőltet, hogy elfárad a karom. 😀 A szakértők hosszú évek megfigyelései alapján is megerősítették: a higanyos lázmérő még mindig a világ egyik legmegbízhatóbb eszköze! Te is emlékszel még rá? Nektek is van még ilyen otthon?

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: :(