„Anyukám mindig ezzel a finomsággal várt minket a konyhában, mielőtt iskolába indultunk…”

Régen gyermekkoromban mindig ugyanaz volt a reggeli: friss kifli és forró, otthon készített kakaó. Egyszerű volt, de mennyire jó! Anyukám mindig ezzel a finomsággal várt minket a konyhában, mielőtt iskolába indultunk. Még ha hétköznapi ételnek is számít, soha nem untuk meg, és hétvégén is ezt kértük, szinte követeltük. Azok az ízek ma is élénken élnek bennem. Sajnos már évek óta nem kóstoltam ilyen jó kiflit vagy ilyen finom kakaót. A tej sem olyan, mint régen volt. De még mindig őrzöm a pöttyös bögrét, emlékeként ennek a gyönyörű kornak. Egyszerű volt, de mennyire jó volt!

Egyszerűségében rejlett az igazi varázsa. Nem kellett más, csak a puha kifli és a habos kakaó, hogy a nap jó kedvvel induljon. Azóta sok minden megváltozott, de az emlékek örökké velünk maradnak. Ahogy néha még ma is megérintem a pöttyös bögrét, azonnal visszarepülök abba az időbe, amikor a legjobb reggelik egyszerűen csak kifliből és kakaóból álltak. Ez volt az a korszak, amikor a legkisebb dolgokban is megtaláltuk a legnagyobb boldogságot.

Az évek múlásával rájöttem, hogy a legdrágább kincseink nem a pénzben vagy a tárgyakban mérik. Az igazi értékek az emlékekben és az apró pillanatokban rejlenek. Azokban a kis reggelekben, amikor a kifli ropogása és a kakaó íze összekapcsolódott a család melegével és szeretetével. Ezek az egyszerű reggelek voltak azok, amik megtanítottak arra, hogy az élet igazi örömei azokban a pillanatokban rejlenek, amikor egyszerűen csak élvezhetjük az életet és a kis dolgok örömét.

Talán sosem lesz már olyan kifli vagy kakaó, mint régen, de az emlékek mindig frissen élnek bennem. És ha valaki megkérdezi, hogy mi volt a legkedvesebb reggeli emlékem, mindig erre a kis, egyszerű, de annál boldogabb pillanatra gondolok vissza.

Ha te is tudod, hogy milyen volt ennek a  különleges reggelinek a varázsa, csatlakozz hozzánk, és oszd meg te is az emlékeidet velünk! 🥐☕️✨

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(