Figyelem! Kiadta a riasztást az állami hatóság, sok pénze bánhatja, aki nem tartja be!

Az állami hatóságok ismét figyelmeztetést adtak ki, amely mindenkit érinthet, aki nem fordít kellő figyelmet az aktuális előírásokra és jogi szabályozásokra. Az ilyen mulasztások komoly pénzbüntetésekkel járhatnak, ezért érdemes odafigyelni a részletekre.

Nemrégiben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adott ki riasztást, amelyben felhívta a figyelmet egy újabb adathalász csalásra, amely sokakat csapdába ejthet. Csalók állami erdőgazdaságok nevében hirdetnek olcsó tűzifát, ezzel tévesztve meg a vásárlókat. Az ilyen csalások gyakran azzal a trükkel működnek, hogy a vásárlóknak előre kell utalniuk a pénzt, miközben a valós szállítás elmarad.

Nagyon fontos, hogy senki ne rendeljen a 06-30/681-1933-as telefonszámon, valamint ne utaljon a 12100011-17935454 számlaszámra!

A Nébih nyomatékosan figyelmeztetett, hogy csak megbízható forrásokból szabad vásárolni, és különösen fontos, hogy ellenőrzött számlaszámokra utaljanak a vásárlók. A hivatal emellett telefonos próbavásárlással buktatta le a csalókat, amikor kiderült, hogy fiktív cégek nevében árulnak tűzifát, és a pénzt előre kérik.

Aki nem figyel az ilyen figyelmeztetésekre, nemcsak hogy nem kapja meg a rendelt terméket, de jelentős anyagi veszteség is érheti. A hatóságok éppen ezért kérik, hogy legyenek óvatosak, és tartsák be az előírásokat, különben nagy pénzbírsággal is szembesülhetnek.

Ez a figyelmeztetés nemcsak a tűzifa vásárlásokra vonatkozik, hanem minden olyan esetben, amikor online vásárlásról, előre utalásról van szó. A hatóságok azt javasolják, hogy az emberek mindig ellenőrizzék az eladók hitelességét, mielőtt pénzt utalnak, mert az adathalász csalások száma egyre növekszik.

Ne hagyjuk magunkat becsapni! Tartsa be a figyelmeztetéseket és óvatosan járjon el minden online vásárlásnál!

forrás

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(