Ilyet még nem láttam! Ez a ház mindössze 18 m²-es, de minden meg van benne! Tátva marad a szám!

A fiatal építész, aki ezt a házat készítette, nem számított arra, hogy kis építménye ekkora népszerűségre tesz szert, és ennyi megrendelést kap. Egy ilyen otthon ötlete azután támadt, hogy visszatért Ázsiából, ahol több mint 15 évet töltött Japánban, elsajátítva az ottani praktikus építkezési módszereket.

Ezen országok lakói elsajátítják a tértervezés művészetét, rendkívül korlátozott területen el tudnak helyezni mindent, amire szükségük van.

Hazatérése után felépítette első kompakt házát, amely mindössze 6 méter hosszú és 3 méter széles, és minden benne volt, ami a kényelmes élethez szükséges. Kívülről ez a ház egy pavilonra emlékeztet, de amikor bemegyünk, egy világos nappaliban találjuk magunkat, hatalmas kanapéval.

A felső szintre vezető lépcsőben rejtett tárolódobozok és kandalló található.

A konyha háztartási gépekkel, étkezőasztallal és TV-vel felszerelt.

A konyha minden centiméterét hatékonyan használják ki, és számos szekrény és polc bőséges tárolóhelyet biztosít.

A második emeleten van egy meglehetősen nagy ágy éjjeliszekrényekkel. A konyha mellett van egy mosdó, szemben pedig egy fürdőszoba mindennel, ami kell.

Az ára is kedvező, a tervező szerint 1,5 évnyi albérlet áráért már meg lehet vásárolni. Mobilis, azaz összeszerelve szállítható, telepíthető.

Összeszerelik és szinte készen szállítják a telepítés helyére. Bár az ár nem tűnik olyan alacsonynak, mint a ház mérete, a mesterien megtervezett belső elrendezés mégis csodálatra méltó.

Hogy tetszik ez a ház? Tudnál benne élni?

 

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(