A koreai háziasszonyok trükkje: 2 perc alatt újat csinál régi piszkos törölközőkből!

Sokan küzdünk azzal a problémával, hogy a régi törölközők idővel fakóvá és piszkossá válnak, még akkor is, ha folyamatosan mossuk őket. Gyakran ilyenkor már csak a kidobás és az új törölközők vásárlása marad megoldásként, ami idővel igencsak drága mulatság lehet. De van egy egyszerű, koreai trükk, amelynek segítségével még a legreménytelenebb törölközőket is újjávarázsolhatod!

Mi kell hozzá?

Csupán három, könnyen beszerezhető hozzávalóra van szükséged:

  • folyékony szappan (vagy egy reszelt mosószappan)
  • szódabikarbóna

A varázslat menete:

  1. Készítsd elő a varázskeveréket! Egy edénybe tölts vizet, majd adj hozzá 2 evőkanál szódabikarbónát, 1 evőkanál sót és fél evőkanál folyékony szappant. Ha nincs otthon folyékony szappan, használhatsz helyette reszelt mosószappant is, amit könnyedén feloldhatsz a vízben.
  2. Helyezd a piszkos törölközőket a keverékbe, és tedd fel forralni. Miután a víz felforrt, fordítsd meg a törölközőket, hogy minden részük érintkezzen a tisztító oldattal.
  3. Hagyd a törölközőket a keverékben, amíg a víz kihűl, majd a szokásos módon mosd ki őket.

Miért működik?

Amikor látod, hogy a víz elszíneződik és piszkossá válik, az annak a jele, hogy a keverék eltávolítja a legmakacsabb szennyeződéseket is a törölköző szálai közül. Ráadásul, a forró víz ellenére a törölközők élénk színei megmaradnak, sőt, még ragyogóbbak lesznek!

Spórolj pénzt és adj új életet a törölközőidnek!

Ezzel az egyszerű koreai trükkel nemcsak pénzt takaríthatsz meg, hiszen nem kell állandóan új törölközőket vásárolnod, de a régi darabokat is újjávarázsolhatod. Egy kis erőfeszítéssel és néhány otthoni hozzávalóval olyan eredményt érhetsz el, mintha a törölközőid újonnan jöttek volna ki a boltból.

Oszd meg ezt a trükköt a barátaiddal is, hogy ők se dobják ki a régi törölközőiket!

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(