Dédszüleimtől örököltek egy régi szekrényt, nem volt szívem kidobni! Amire hazaértem a munkából, ezt tette vele a férjem:

Néhány hónapja örököltem egy régi szekrényt, amely a dédszüleim házának egykori büszkesége volt. A szekrény meglehetősen kopott, elhasználódott állapotban volt, és sokan azt mondták, hogy inkább a szeméttelepen lenne a helye. De nekem nem volt szívem kidobni. Annyi emlék kötődött hozzá, annyi családi történetet hordozott magában, hogy egyszerűen nem tudtam megválni tőle. Így hát hazahoztam, bár a férjem nem volt túl boldog emiatt. Láttam az arcán, hogy inkább megszabadult volna tőle, de megértette, hogy nekem ez az egyszerű bútordarab sokkal többet jelent.

Amikor hazaértem a munkából…

Még be sem léptem az ajtón, már éreztem a frissen csiszolt fa illatát. Azonnal a nappaliba siettem, és amit ott láttam, elállt a lélegzetem. A férjem levakarta a szekrényről a régi, megfakult lakkréteget, és alatta előtűnt a gyönyörű, természetes fa erezete. Nem hittem a szememnek! A szekrény szinte újjáéledt, mintha csak arra várt volna, hogy valaki új életet leheljen belé.

A férjem nem állt meg itt. A szekrény ajtajait és oldalát finoman kidolgozta, néhány helyen rattan hálót helyezett a frontokra, hogy modern, mégis rusztikus hatást keltsen. Az eredeti fa részeket meghagyta, a hálós megoldás pedig tökéletesen kiegészítette a darabot. Minden apró részletre odafigyelt, hogy megőrizze a szekrény eredeti hangulatát, miközben új stílust adott neki.

A szekrény új élete

A szekrény tetejére a férjem finom furnért helyezett, amely elegánsan illeszkedett a szekrény többi részéhez, de a szélén meghagyta a fa eredeti szépségét, ezzel is tisztelegve a régi darab előtt. A belső részt színes, virágos tapétával díszítette, ami játékos és vidám hangulatot kölcsönzött a szekrénynek. Minden részletet úgy alakított ki, hogy az egyszerűségében is lenyűgöző legyen.

Amikor megkérdeztem, miért csinálta ezt, csak annyit mondott: „Tudom, hogy sokat jelentett neked. Szerettem volna, hogy a szekrény ne csak emlék maradjon, hanem a mi történetünk részévé is váljon.”

Most ez a szekrény büszkén áll a nappalinkban, és minden nap emlékeztet arra, milyen sokat jelent a múlt megőrzése és az, hogy valami újat alkotunk belőle.

Oszd meg ezt a történetet!

Ha te is hiszel abban, hogy a régi dolgoknak új esélyt kell adni, és hogy az emlékek ereje felbecsülhetetlen, oszd meg ezt a történetet! Egy régi szekrény is lehet az otthonunk központi darabja, ha szívvel-lélekkel újítjuk fel.

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(