A 18 éves szakképzős unokám felújította az ezeréves fürdőszobám! Nézzétek mit művelt ez a kölök:

Nemrégiben a 18 éves szakképzős unokám, aki éppen burkolónak tanul, felajánlotta, hogy felújítja az évtizedek óta változatlan, aprócska fürdőszobámat.

Bevallom, kicsit szkeptikus voltam, de amikor megláttam a végeredményt, alig hittem a szememnek! Hihetetlen, hogy a régi, kopott fürdőt ilyen modern, stílusos és otthonos hellyé tudta alakítani anélkül, hogy nagyobbá kellett volna tenni.

A hely kihasználása: mit hagytunk el

Első lépésként megszabadultunk a nehéz szekrényektől és a felesleges polcoktól, amik csak bezsúfolták a teret. Helyettük egy kompakt mosdószekrényt választottunk, ami ugyan kicsi, de tökéletesen elfér benne minden fontos apróság. Az eredeti kádat is megtartottuk, de a mosdó mellé olyan praktikus szekrényt választottunk, amibe minden kiegészítő belefér, és ráadásul nagyon jól néz ki.

A hangulat és az anyagok

Az egész fürdő kapott egy természetes, otthonos hangulatot, ami leginkább a fa elemek használatának köszönhető. Olyan vízálló burkolatot választottunk, ami fa mintájú, így a fürdő szinte olyan, mint egy modern szauna. A csempe a padlón, a kád körüli részen és az egyik falon is fa hatású, míg a többi rész világos árnyalatokban pompázik, hogy optikailag tágasabb legyen a tér. A fa elemek nemcsak stílusossá tették a fürdőt, de hihetetlenül meghitté is.

Praktikus megoldások

A régi vízórát és a kád oldalát úgy alakítottuk ki, hogy könnyen hozzá lehessen férni, ha karbantartásra van szükség. A kád mellett van egy kis tároló a tisztítószereknek, és még egy hely is kialakításra került, amit akár padként is használhatunk fürdés közben – például gyerekek vagy kisállatok fürdetésekor.

Figyelem a részletekre

Különösen büszke vagyok arra, hogy a fűtésről most már padlófűtés gondoskodik, ami nemcsak kényelmes, de praktikus is, mert nincs szükség plusz fűtőtestre. A hidegebb hónapokban ez igazi megváltás lesz!

A legapróbb részletekre is ügyelt, mint például a fa keretű tükör, ami tökéletesen passzol a fürdő többi eleméhez. A falra pedig egy dekoratív kerek elem került, ami szinte az egész helyiséget harmonikussá és kiegyensúlyozottá varázsolta.

Hihetetlen, hogy egy ilyen kis helyből ennyi mindent ki lehetett hozni. A fürdőszobám most nemcsak szép és modern, hanem minden részlete a praktikusságról és a kényelemről szól. Az unokám igazán kitett magáért!

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(