Indul a visszaszámlálás! Már nincs sok hátra, hogy lecsapjon a lehülés! Hideg reggelre fogunk ébredni!

Indul a visszaszámlálás! Már nincs sok hátra, hogy lecsapjon a lehűlés! Hideg reggelre fogunk ébredni!

Az elmúlt hetek hősége után hamarosan drasztikus időjárásváltozásra számíthatunk, ami végre enyhülést hoz a fülledt nyári napok után. Az előrejelzések szerint szeptember közepén és végén egy hidegfront érkezik Magyarországra, amely jelentős hőmérsékletcsökkenést hoz magával.

Az elkövetkező napok időjárása

A hét első felében még meleg időre számíthatunk, a nappali hőmérsékletek 24-28°C körül alakulnak. Azonban a hét végére egy hidegfront éri el az országot, amely lehűlést hoz, és vasárnaptól kezdve már érezhetően hűvösebb lesz az idő. Az éjszakai hőmérsékletek jelentősen csökkennek, 10-14°C körül alakulnak, míg a nappali csúcshőmérsékletek is 20-22°C közé esnek vissza​

Mire számíthatunk?

A hidegfront érkezésével a reggelek különösen hűvösek lesznek, így érdemes már most előkészíteni a melegebb ruhákat. A változó időjárás miatt a csapadék is valószínűbb, különösen a hét végén, így érdemes esernyőt és széldzsekit is magunkkal vinni​

Felkészülés az őszi időre

A gyors lehűlés emlékeztet bennünket, hogy az ősz már itt kopogtat az ajtón. A nappalok rövidülnek, a levegő frissebbé válik, és bár a napos időszakok továbbra is kellemesek lesznek, a reggelek és esték egyre hidegebbek lesznek. Azoknak, akik korán kelnek vagy késő estig maradnak kint, mindenképpen ajánlott rétegesen öltözködni.

Készüljetek fel a változásra, mert a következő napokban az időjárás gyorsan átalakul, és hideg reggelekre fogunk ébredni!

források:

Tóthné Katica

Blogger, természetkedvelő és recept fanatikus.

Ez is érdekelhet

error: :(